Met 6O,6Q,6N en 6H naar de Ardennen

Op 25 mei trokken 6O,6Q,6N en 6H naar de Ardennen.
Begeleidend leraar Ivo Maenen beschrijft de lotgevallen van die dag.

Het verhaal van een aardrijkskundige uitstap waarbij aardrijkskunde niet de hoofdbrok van ons verhaal zal vormen.

’s Morgens vroeg gingen we eerst naar Wezemaal, de Wijngaardberg wachtte op ons in de stralende ochtendzon, net zoals Fallais en de Mehaignevallei. Onze aardrijkskundige kennis werd daar gecontroleerd en uitgebreid. Rond 12.00 werd dan onze parate kennis van het Frans getest in een fastfoodketen van Luik. Eén opmerking over Luik: er waren weinig vlaggen van Standard te zien.

Het hoogtepunt van ons avontuur werd Vert-Buisson. Wat eerst een rustige zomerse, 30°-in-de-schaduw-trip was werd plots een tocht om nooit meer te vergeten;de hemelsluizen werden plots opengezet ondersteund door donder en bliksem. Niemand van ons had echter regenkleding bij zich. Waarom ook als het zweet van je voorhoofd stroomt. Uitleg over de rivierwerking van de Ningslinspo werd onmiddellijk overbodig, de droge binnenkant van de bus werd plots veel belangrijker.

Een geforceerde trektocht over rotsachtige padjes en in de helft gezaagde boomstammen was het gevolg. Wat maken natte schoenen en sokken nog uit als je T-shirt langzaam maar zeker het equivalent wordt van een dweil die je net uit een emmer water hebt gehaald? Ik zweer het je; zo’n tocht in de gietende regen staat garant voor plezier…een aanrader, echt waar. Trouwens, de natuur is ook mooi als het regent.

Aan de bus aangekomen moesten we ons ‘omkleden’ van de chauffeur en droge kledij aantrekken als die er al was. Snel de doorweekte T-shirts een beetje uitwringen en de bus vertrok richting Aarschot met Shrek 2 op de achtergrond.

Om de dag compleet te maken hebben we dan nog in de file gestaan bij de wegenwerken op de autostrade vanaf Bekkevoort. Details worden u bespaard, ik wil alleen vermelden dat ook in een file plezier te beleven valt. Een klein uurtje later waren we in Aarschot. Het einde van een tocht uit duizend. Eén woord als besluit: reservekledij.

This entry was posted in Aardrijkskunde, Binnenland, Excursie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *