Kik-quiz: bericht van onze reporter ter plaatse

Op 19 mei 2009 vertrokken we (4AC) ‘s ochtends met de trein naar het ministerie van Onderwijs in Brussel. Hier ging de derde editie door van de KiK-quiz (Kranten in de Klas, een project dat kranten dichter bij jongeren wil brengen en hen wil aanmoedigen om meer kranten te lezen). Omdat we met de hele school zo talrijk meegedaan hadden aan de voorrondes iedere maand op www.kikquiz.be, mochten wij onze school en de provincie Vlaams-Brabant vertegenwoordigen op de grote finale.
Twee weken lang volgden we de kranten en de actualiteit op de voet, gingen tijdens de middagen kranten lezen, vatten we kranten samen en leerden we samenvattingen uit ons hoofd om ons optimaal voor te bereiden op deze quiz. Na onze aankomst in het Noordstation in Brussel, een kort bezoekje aan de Nieuwstraat (om een ijsje te eten) en een hapje in de cafetaria van het ministerie, waren we helemaal klaar om te quizzen. Rond kwart voor één ging de quiz van start, gepresenteerd door Nic Balthazar, met in de jury Annelies Rutten (journaliste van Het Nieuwsblad) en Kirsten Bertrand (journaliste van Het Belang van Limburg). We namen het op tegen het Sint-Dimphnacollege van Geel, het Da Vinci Atheneum van Koekelare, Pius X van Zele en de Sint-Martinusscholen van Herk-De-Stad. Het was een zenuwslopende finale waarin we vragen over de verschillende thema’s: binnenland, buitenland, wetenschap & techniek, cultuur & media en sport zo goed als mogelijk probeerden te beantwoorden. Het was een nek-aan-nek race waarin we na ieder thema in de tussenstand om de beurt op de eerste plaats stonden. Het was dus nipt maar uiteindelijk wonnen we met 45 punten voorsprong op het Sint-Dimphnacollege van Geel. We wonnen naast de titel van ‘winnaar van de KiK-quiz 2009’ ook een uitstap naar de Ardennen met de hele klas en kregen elk nog een prachtige goody bag mee. Het was een geslaagde dag en we zijn natuurlijk in de wolken met de overwinning!
Graag zouden we dhr Cauberghs willen bedanken, die ons warm maakte voor het project en mevrouw Keisers, die ons samen met hem wou begeleiden op deze uitstap!
Om 10 voor 7 ‘s ochtends kon je op Radio 2 Vlaams-Brabant al een interview i.v.m. deze quiz horen. Dit kan je hier herbeluisteren ( vanaf +/- minuut 50).

Persbericht

De uitslag:
1. Damiaaninstituut, Aarschot
2. Sint-Dimphnacollege, Geel
3. Da Vinci Atheneum, Koekelare
4. Pius X, Zele
5. Sint-Martinusscholen, Herk-De-Stad

(Ellen Ooms, 4A)
This entry was posted in Binnenland, Events, Taal and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *