Miss DAMIAANINSTITUUT naar Congo

Damiaanactie nodigde het Damiaaninstituut uit om met 1 leerkracht en 1 leerling uit om mee op inleefreis naar Congo te gaan begin september 2009. Als leerkracht werd Mevr. Dominique Van Sant aangeduid. Zes leerlingen uit het vierde jaar stelden hun kandidatuur. Op donderdagavond 14 mei moesten zij zichzelf voorstellen aan het publiek van ouders, leerkrachten en directie. Alle zes deden ze het bijzonder goed! Gerlinde Hollevoet (4A – Latijn) stelde zichzelf voor a.d.h.v. een puzzel. Michael Van Caneghem (4K1 – hout) had zich heel goed voorbereid via contacten met een Congolees. Hij raadt Damiaanactie aan in de toekomst, naast stiftjes, ook memorysticks te verkopen. Ruben Larouselle (4P2) – wilde naar Congo voor de uitdaging en het avontuur. Willem Mertens (4E- industriële wetenschappen) hoopte in Congo het echte en pure leven te ontdekken. Byron Caron (4R – Auto) wilde in met open geest tegenover alle mensen hulp bieden waar problemen zijn. Katrin Troonbeeckx (4K – handel) wilde aantonen dat ze ook zonder GSM en computer kan overleven in Congo, maar niet zonder haar hond, Congo!
Nadien werden alle kandidaten nog onderworpen aan een “privé verhoor” van directeur Prenen, Wim Gereygers van Damiaanactie en leerkracht Van Sant. Na een heel lange periode waarin je (dixit dir. Smeets) “knieën kon horen knikken, harten horen bonken en tanden horen knarsen”, kwam de bevrijdende uitslag.

Katrin Troonbeeckx werd aangeduid om onze school te vertegenwoordigen op de inleefreis naar Congo. Haar dolgelukkige mama stuurde onmiddellijk een SMS-je naar Duitsland waar Katrien op uitwisseling was. We zullen haar nog uitgebreid zien op de regionale televisie ROB én in de DIA-blog. Een dikke proficiat aan alle kandidaten; ze deden het allemaal anders, maar allemaal heel goed! We hopen dat ze nadien ook allemaal positieve en enthousiaste sympathisanten van Damiaanactie blijven!

This entry was posted in Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Miss DAMIAANINSTITUUT naar Congo

 1. Rune says:

  mooie foto, nog niks veranderd
  grtjs 3HIT!

 2. Johan Macken says:

  Nen dikke proficiat Katrin!
  Spijtig dat ik niet mee mag (HAHAHAHAHA)!
  xxx

 3. Gwenny says:

  Een dikke proficiat aan alle 6 de leerlingen, jullie hebben dat echt goed gedaan. En Katrin, veel succes in Congo. Je gaat dat heel goed doen!

 4. WH says:

  Een dikke proficiat, Katrin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *