6 mei: ACTIEDAG

Al meer dan dertig jaar organiseert onze school een actiedag. Het is het sluitstuk van de vastenactie. Tijdens de vastenperiode beginnen wij met een solidariteitsmaaltijd en de voorstelling van de verschillende projecten die wij zullen steunen.

De projecten voor dit schooljaar:

1) “Een school voor Endallah”
Dit project is een initiatief van de vzw Endallah waarvan Herman Vervloet, studiemeester van het vijfde jaar, lid is en waarbij ook andere collega’s en ex-collega’s van onze school nauw betrokken zijn.

2) “Vrienden van Senegal”
We steunen Lea en Jean-Pierre in hun levensdoel . Ze hebben in 1982 de noden gezien in Senegal en vanuit één peterschap groeide een hele vriendenkring. Dankzij dit volledig privé-initiatief, dus geen vzw, organisatie of ngo kunnen nu reeds 500 kindjes dankzij meters en peters naar school gaan : ONDERWIJS = ARMOEDE BESTRIJDEN.
Dit project werd ingediend door Hilde Vandewalle, lerares LO.

3) « La Cascarilla » Peru
La Cascarilla is een klein dorpje in de bergen van Peru. In de jaren ’50 van de vorige eeuw zijn enkele ouders begonnen met basisonderwijs te voorzien voor de kinderen van het dorp. Later (na 1981) zijn ze ook begonnen met secundair onderwijs voor de dorpskinderen en die van de omgeving (in totaal voor kinderen van 3500 inwoners). Het probleem is echter dat het aan didactisch materiaal en degelijke lokalen ontbreekt om degelijk onderwijs uit te bouwen. Het is de bedoeling geld te verzamelen dat dan gebruikt kan worden om de school verder uit te bouwen. Dit gebeurt dan in samenspraak met de lokale bevolking die er ook aan willen bijdragen d.m.v. de bouw, schilderwerken, koken, …
Dit project werd ingediend door Jeroen Vander Elst.

4) “Help ons helpen: Medina” Senegal

Wij steunen Patricia Goudin en Wim Van Kets, ouders van Arno van 4K2, bij hun hulp aan de inwoners van Medina. Voeding, watervoorziening, gezondheidszorg en onderwijs komen in het project aan bod.
Dit project werd ingediend door Katrien Vleugels

5) “Blindengeleidehonden”
Deze dieren zijn naast een functionele hulp, voor een blinde of slechtziende vaak ook een hulpje om uit het sociale isolement te klimmen. Het RIZIV komt uiteraard wel tegemoet maar dat is slechts een druppel op een hete plaat. Vooral wanneer de organisatie in haar statuten het woordje SCHENKEN van geleidehonden hanteert.
Dit project werd ingediend door Katleen Maris en Koen Kempeneers

6) Gambia
Onze leerlingen van het zesde en zevende jaar houtbewerking gaan onder leiding van hun leraar Bob Demarsin naar Gambia. Zij verblijven en werken er bij een plaatselijke dorpsgemeenschap.

De solidariteitsmaaltijd die in deze periode werd georganiseerd bracht € 1098 op.

Op 6 mei was het dan tijd voor de actiedag. Onze leerlingen lieten zich weer van hun beste kant zien. Tal van ludieke activiteiten brachten heel wat euro’s in het laatje.
Voorlopig staat de teller op € 7114. Het werden dus duidelijk geen vijgen na Pasen.
Daarom willen wij iedereen die er voor zorgde dat mensen in nood geholpen kunnen worden van harte bedanken voor hun belangeloze inzet. (BJ)

Onze fotografen ter plaatse maakten meer dan 100 foto’s.

Klik hier voor reeks 1 van de foto’s.
Klik hier voor reeks 2 van de foto’s.

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *