Deeltijds Onderwijs presenteert lovenswaardig project

Een gemotiveerd groepje van 14 leerlingen werden de voorbije 10 weken elke vrijdag begeleid door NFTE (Network For Training Entrepreneurship). Tijdens deze sessies leerden zij hoe ze een bedrijfje konden opstarten. De resultaten van deze opleiding werden vrijdagnamiddag 27 maart voorgesteld in de Oude Kapel.

De medewerkers van NFTE, (groot)ouders en leerkrachten vormden het aandachtige publiek. Een autobedrijfje, een schoonheidssalon, een kledingszaak en 2 bouwbedrijven werden op een aantrekkelijke manier door groepjes van 2 of 3 leerlingen voorgesteld via een PP. De troeven van het bedrijf, de eisen naar het personeel en het financiële kader werden telkens op een persoonlijke manier toegelicht. De leerlingen konden niet alleen vlot omgaan met de cijfers en de terminologie van hun boekhouding, ze verbaasden iedereen door hun gevatte antwoorden op de soms moeilijke vragen van de jury. Opmerkelijk waren ook de (hoge) eisen die de fictieve bedrijfsleiders stelden aan hun toekomstige werknemers: stiptheid en inzet stonden op de eerste plaats. De invulling van het privégebruik van de winst kwam ook regelrecht uit hun jonge hart: fuiven, op café gaan en een paard kopen!

Nadat de leerlingen hun eerste angstzweet kwijt waren, werden ze geconfronteerd met een nieuwe uitdaging: de aanwezigheid van Minister Patricia Ceyssens. Zij was al te gast in het Centrum Leren en Werken bij het begin van de opleiding en kon nu zelf de schitterende resultaten vaststellen.

Als toekomstige bedrijfsleiders en/of werknemers zullen ze zeker en vast veel vaardigheden zoals presentatie, Excel, PP hebben bijgeleerd. De taalvaardigheid die deze leerlingen tentoon spreidden moet iedereen doen geloven dat “leren leren” geen ijdel begrip is! Iedereen verdient een dikke proficiat!

This entry was posted in DBSO, Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *