6B, 6D en 6K spelen Ecoman

Op dinsdag 24 maart 2009 gingen de leerlingen van 6B, 6D en 6K naar Brussel in het kader van het bedrijfsspel Ecoman Daar hebben we nuttige ervaring opgedaan die we zeer zeker nodig gaan hebben in onze verder (studie-)loopbaan.

Aangekomen in de HUB gingen we van start met een concurrentieanalyse betreffende het boekjaar dat we in de klas hadden behandeld. Hieruit bleek al snel dat er enkele juiste beslissingen werden genomen. Vol goede moed gingen we dus met ons allen de tweede ronde in. De begeleiders gaven aan de verschillende groepen (6 groepen in totaal) uitleg over hoe we het beste het volgende boekjaar zouden aanpakken/spelen.

We begonnen meteen aan de beslissingen die noodzakelijk waren voor het volgende boekjaar. Hierbij moesten we onze productie bepalen, marketingbudget, onderzoek en ontwikkelingsbudget, aantal werknemers ontslaan/aannemen, opleidingen etc. Na grondig overleg kwamen we tot een uniform besluit dat we inleverden bij de begeleiders. Hieruit bleek dat het niet helemaal snor zat. We waren nog steeds de beste groep, maar onze resultaten waren lang niet over de gehele lijn positief.

Bijkomend kreeg elke groep een ethisch of ecologisch problematisch artikel betreffende onze onderneming. We moesten hiervoor dan een oplossing vinden. Dit was tevens de laatste activiteit voor de middag. Na een stevig middagmaal vlogen we er meteen weer in. Al bij al werden we laatste. Hierom werd echter niet zwaar getreurd, want niemand viel in de prijzen.

Conclusie: het was een interessante en leuke dag waarin we één en ander hebben geleerd over het bedrijfsleven.

Stef Heylen (6D)

This entry was posted in Excursie, Wetenschap and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *