Eerste GIP-stappen

Meer foto's op onze Facebookpagina.


Meer foto’s op onze Facebookpagina.

Gisteren en vandaag liepen er weer heel wat fijn opgedirkte jongens en meisjes rond in onze school.
De zesdejaarsleerlingen presenteerden vandaag voor het eerst hun geïntegreerde proef. Normaal dat er veel positieve stress was: het is niet zo evident om een PPT te presenteren in pak-met-das, voor een uitgebreide jury, soms in een vreemde taal en moeilijke vragen te beantwoorden…
We zagen jongeren die terecht fier mochten zijn op hun prestatie: leerlingen van niveau 4 die even zenuwachtig waren als hun leerkrachten die voor het eerst in BSO een GIP moesten coördineren. Externe juryleden uit de bedrijfswereld die soms spontaan zegden: ‘die mag direct bij ons komen presenteren’ of ‘in die jongen zit nog veel in’. Veel onverwachte competenties kwamen naar boven, veel leraars-in-spe die een probleem boeiend konden uitleggen. Ook emotionele momenten: een jongen verwees naar zijn vader en zijn grootouders voor wie hij zich extra wilde inzetten, een andere wilde absoluut op de foto omdat hij zo fier was op zichzelf dat hij dit had gekund, een extern jurylid prees een leerling omdat hij zo sterk gegroeid was sinds hij van het deeltijds terug naar het voltijds was overgestapt, een GIP-mentor die letterlijk naast en achter zijn leerling stond toen het wat minder goed ging, …
Gewapend met goede raad, remediëring, tips en zelfevaluatie kunnen ze in januari allemaal het GIP-proces terug opnemen en werken naar het eindproduct in juni 2018.

This entry was posted in Events, GIP and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *