Volg de gids

Kijk voor meer foto’s op onze Facebookpagina.

De leerlingen van 5R waren de gidsen in een boeiende stadstocht en brengen hiervan graag verslag uit.

We hadden van mevr. Spits de opdracht gekregen om elkaar rond te gidsen naar zelf gekozen bezienswaardigheden in Aarschot. We zijn begonnen aan het Damiaanbeeld voor de school. Jelle vertelde hier een heel ontroerend verhaal van deze dappere man die zijn leven had toegewijd om andere te helpen. We zijn daarna verder gewandeld naar de ’s Hertogenmolens. Hier was het Senna die ons uitleg gaf over de historie van de molens.

Na de molens hebben we de wandeling voortgezet naar het Begijnhof, waar ook het standbeeld “Het Begijntje” staat. Daar heeft Frederik verteld over de geschiedenis en het ontstaan van het beeld en het Begijnhof.
Nico heeft ons verteld over de Onze-Lieve-Vrouw Kerk en de bouw van de mooie Kerk.

Na de kerk zijn we doorgewandeld naar de Orleanstoren waar we eerst een stevige bergop met trappen op moesten, maar daarna kwamen we bij de Toren aan. Milan heeft ons hier bijgeschoold. Op weg naar het jeugdhuis de Klinker hadden we een mooi uitzicht over de omgeving. We konden zelfs het topje van de Basiliek van Scherpenheuvel zien.

Axel heeft ons goed geïnformeerd over het jeugdhuis en het stedelijk sportcentrum. Je kan er veel verschillende sporten uitoefenen zoals zwemmen, voetbal, judo, dansen enz. Daarna was de Demerwachter al aan het wachten op ons waar het Joses zijn beurt was. Dichtbij het beeld lag de Grote Markt waar Ries ons alle geheimen heeft verteld. Ook op de Oude Markt staat het Oorlogsmonument en de Sint-Rochustoren waar Stephen ons dan weer gegidst heeft over het ontstaan en de bouw van de toren. Kevin heeft ons warm gemaakt over de Break Out room en wat je daar allemaal kon doen.

Helaas konden we het niet proeven maar Mick heeft ons laten watertanden over de stadsbrouwerij en het cultuur centrum. Jordy vertelde over het stedelijk museum waar je alles kan vinden over Aarschot. Door tijdsgebrek heeft Jelle ons niets kunnen vertellen over ’t Sluiske over de Laak aan de bekende boom. Het was een leerrijke ervaring en we zijn op plekken geweest waar we voordien nog niet waren geweest of iets van wisten. De wandeling van 4,5 km duurde ongeveer 2 lesuren. enzovoort. Het was wel een stukje gaan. Maar het was zeker de moeite waard.
Er was toch wel wat voorbereiding voor nodig. Maar als je in de les het in orde had gemaakt viel het goed mee.

De leerlingen van 5 auto

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *