Papier mâché in Putignano

Bekijk meer foto’s op onze Facebookpagina.

Woensdag was een leuke dag in Putignano. Lies en Merel van 4B vertellen er ons alles over.

De voormiddag brachten we zonder de Italianen door. We zijn naar hangars geweest waar enkele mensen van de plaatselijk bevolking werken aan carnavalswagens voor in februari volgend jaar.
Carnaval is erg populair in Putignano. De figuren op de carnavalswagens worden gemaakt uit papier mâché. Eerst maken ze een ijzeren constructie die ze dan bedekken met klei. Over de klei doen ze een soort siliconen mal, deze wordt langs de binnenkant bedekt met papier mâché. Wanneer de lijm droog is, kan deze gemakkelijk uit de mal verwijderd worden worden. Hiervan maken ze de figuren.

Toen we alles in de hangars gezien hadden, zijn we naar het oude deel van de stad gewandeld. Daar hebben we twee kerken bezocht. Na ons bezoek aan deze kerken zijn we naar de plaatselijke markt gegaan.

Tijdens de middag zijn we met onze Italianen naar huis gegaan om daar te eten.
Na het eten zijn we met alle Belgen en Italianen de stad Alberobello gaan bezoeken. Deze stad is vooral bekend om zijn Trulli.
Op het einde hebben we een uurtje vrij gekregen. We zijn naar de souvenirwinkeltjes gegaan en hebben een ijsje gegeten.

This entry was posted in Buitenland, Cultuur, Engels, Events, Excursie, Taal, Uitwisseling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *