Lekkere ijsjes eten in Bari

Meer foto’s op onze Facebookpagina.

Cosmina uit 4B liet ons uit Italië weten wat ze gisteren allemaal hebben beleefd.

Vandaag hebben we weer een fantastische avontuur beleefd. In de voormiddag bezochten we het stadje Trani.
We bewonderden de mooie kathedraal vab St.-Nicolas in groepjes van drie personen. Het was niet zomaar een kathedraal, maar een zeer bijzondere. Onder de grond was er nog een tweede deel van de kathedraal.
Het prachtig uitzicht en het mooie weer waren mooi meegenomen.
Na het bezoeken van de kathedraal kregen we één uur vrije tijd om rond te lopen.
We liepen de vissenkraampjes voorbij met allerlei soorten vissen, sommige levende zelfs.
Wanneer het tijd was om terug bijéén te verzamelen gingen we met z’n allen een terrasje doen. Iedereen had het naar zijn zin.
Spijtig genoeg was de zon weg bij ons, dus waren we weer op weg.
Rond 13 uur vertrokken we naar Bari.
Allereerst brachten we een kijkje bij het kasteel van Bari.
Nadien gingen we door de heel kleine straatjes, waar mensen voor hun deur zelfgemaakte heerlijke koekjes verkochten. Aangezien de meeste van ons een beetje hongerig waren, gingen we naar de winkel om Italiaanse lekkernijen te kopen, bijvoorbeeld de typische ‘focaccia’ waar iedereen dol op is.
De lekkere ijsjes konden natuurlijk niet overslaan, dus stopten we later ook bij een ijsjeswinkel.
Daarna wandelden we verder richting een andere kathedraal. We bezochten deze in groepjes van zeven. Op het einde mochten we nog een half uurtje naar de winkeltjes gaan.
Maar onze avontuur was nog niet helemaal gedaan. In de bus hadden we gedurende de terugreis heel wat meezingliedjes gezongen. De sfeer was erg gezellig en we gingen allemaal met een grote lach op ons gezicht naar huis.
Nadat iedereen zich thuis had geïnstalleerd, werd iedereen uitgenodigd op de pizzeria . Na het eten van de pizza’s werd iedereen door de gastouders opgehaald.

 

This entry was posted in Buitenland, Cultuur, Engels, Events, Excursie, kunst, Taal, Uitwisseling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *