Met de trein naar de hoofdstad

De gasten uit Alcamo bezochten gisteren Brussel en DIABLOG kreeg dit verslagje.

We nemen de trein naar het mooie station Brussel-Luxemburg, midden in de Europese wijk.
Handig, want we brengen een bezoek aan het Europese parlement. Eerst krijgen we een uitleg van de gids over de werking van het Europese Parlement die de leerlingen niet zo hard kan boeien totdat de gids de vergelijking maakt met voetbal waarbij de EU dan de UEFA is.
De Siciliaanse jongens schieten wakker. We nemen ook een kijkje in het halfrond waar de 700+ goed betaalde Europese parlementariërs zitting houden.
En wat gaan ze met de 73 zetels van de Britten doen? We wandelen naar het historische centrum van Brussel langs enkele gebouwen waarbij telkens 3 leerlingen een verhaal voorlezen, 1 waar en 2 verzonnen.
Dat gaat dan ongeveer zo: “When the frost is in the palace, the flag goes up.” ?!?!
Op de Grote Markt is er tot grote vreugde een Hardrock Café waar de Italiaanse euros kwistig uitgegeven worden (Sinds wanneer zijn die T-shirts terug populair?). En hoera, er is ook nog tijd voor Starbucks!
De trein naar huis heeft vertraging en een spoorverandering dus is een tijd voor een dansje (mevr. Van Gronsveld had het idee en mr. Vandermieren voert uit – zie filmpje).

Morgen nemen we de Lijnbus – die komt tenminste op tijd

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Cultuur, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *