Een bijzondere ervaring

Meer foto’s op onze Facebookpagina.

De leerlingen van het derde jaar bezochten vandaag het Nationaal Gedenkteken van het fort van Breendonk (klassen 3EFGHMNPRS) of het Museum Kazerne Dossin (klassen 3ABCK).
DIABLOG ging mee met de laatste groep.
We onthielden hoe tijdens de vreselijke tijd van vervolging en genocide het opzwepen van de massa, de angst en terreur uiteindelijk uitmondden in de dood van miljoenen mensen. Een les voor vandaag: je mag niet zwijgen als mensen onrecht aangedaan wordt.
Met een diepzinnige en beklijvende quote van Elie Wiesel ‘Het tegenovergestelde van liefde is geen haat, het is onverschilligheid.’ sloot onze gids de rondleiding af.

Na de middag was er tijd voor een wat luchtiger moment: onder een stralend zonnetje en een aangename temperatuur verkenden de leerlingen het centrum van Mechelen. Vooral het middeleeuwse Mechelen kwam aan bod in de zoektocht, al was er ook ruimte voor een moderne dichter als Herman De Coninck. Aan het stadhuis konden we  niet aan : enkele stukken steen van het ‘kantwerk’ waren losgekomen en dat zorgde voor een gevaarlijke toestand. Er was zelfs wat tijd over voor een lekker hapje en ijsje.

Het was een mooie en leerrijke dag voor ons.

 

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *