Aankomst van de Sicilianen – naar Antwerpen

23 oktober

Om 12 uur stipt dropte de bus van Zaventem 16 Sicilianen aan DIA. Achttien enthousiaste leerlingen van 4C stonden hen op te wachten met naambordjes.
Maar eens de Sicilianen voet op Aarschotse bodem zetten, verliepen de eerste ontmoetingen eerder onwennig. Gelukkig kon het ijs gebroken worden met een lekkere lunch in leerresataurant Doffis.
De leerlingen van Keukenmedewerker hadden Italiaanse soep ‘Minestrone’ en Belgische broodjes klaargemaakt. ‘Américain’ wat is dat? De Siciliaanse leerlingen kregen een korte rondleiding in de school. ‘Het is hier net Hogwarths!’ En ook: ‘In Alcamo zijn er maar 3 gebouwen in de school A, B en C en hier gaat het tot W!!’.
Onder een vrolijk zonnetje werden Belgo-Siciliano teams de stad ingestuurd met de opdracht om een foto’s te nemen bij Aarschotse trekpleisters. Het ijs was niet alleen gebroken maar ook al een beetje gesmolten….

Morgen naar Antwerpen!

24 oktober

Hop de trein op met z’n allen naar Antwerpen. Iedereen ziet er een beetje moe uit. Van het station te voet naar het MAS, oei oei een half uur te voet??? De Sicilianen kijken maar sip.
Gelukkig kan het gebouw van het MAS wel bekoren: gekke ruiten, gekke vloer en oef … een roltrap!
Bovenop het MAS hebben we een prachtig zicht over stad, haven en de boot van Gert. Maar… ‘My face is freezing!!!’ De Sicilianen zijn niet gewend aan deze temperaturen. Terug naar beneden en op weg naar de kathedraal passeren we langs the red light district. Ineens lopen de Sicilianen nog trager!
Er blijkt toch nog energie over om het standbeeld van Antigoon te beklimmen. En dan komt de Groenplaats in zicht: eindelijk vrije tijd! En dan trekken de leerlingen massaal McDonald’s binnen. Tja, dat kunnen we volgend jaar eigenlijk gewoon toevoegen aan het programma… Na de vrije tijd, terug de trein op. Er wordt samen gezongen.
Het ijs is nu echt verdwenen…

Morgen naar de brouwerij van Haacht!

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *