5J en 5K en 5Q namen afscheid

Nog enkele berichten uit Olot.

Jarno schreef:
‘Op donderdag konden we door het slechte weer de hoogste berg van de regio, de Puigsacalm, niet beklimmen.
Dus zijn we een paar stadjes gaan bezoeken. Onze eerste stop was in Castellfollit de la Roca, een dorpje gebouwd op een lavastroom die stilaan afbrokkelt waardoor het dorp dreigt te verdwijnen. We bezochten de kerktoren van waarop we een prachtig uitzicht hadden over de regio. In Banyoles wandelden we langs het meer dat in 1992 dienst deed voor de Olympische Spelen in Barcelona en in Santa Pau, een middeleeuws dorpje, wandelden we doorheen lang vervlogen tijden. In de avond zijn we dan met de uitwisselingsstudenten iets gaan eten en hebben we nog naar de basketmatch gaan kijken. ‘

Merel en Inez schreven:

‘Vrijdag zijn we met de hele groep naar de Costa Brava gegaan. In Cadaquez kwamen we na een hele mooie wandeling die je niet met de auto kan doen, aan bij een vuurtoren met een heel mooi uitzicht. Na deze wandeling konden we ons verfrissen in een café. Sommigen onder ons kozen voor een duik in de Middellandse Zee. Toen we terug thuis waren konden we aanschuiven aan het ‘family diner’. Nadat onze buikjes vol waren trokken we erop uit naar Xerrics. Xerrics is een soort van sport typisch voor Catalanen. Hierbij bouwen ze een menselijke toren, zo hoog mogelijk. De plaatselijke club van Olot geraakte aan 7 verdiepingen hoog. Enkele leerlingen oefenden zelfs mee. Als afsluiter zijn we iets gaan drinken met de hele groep. Het was een vermoeiende maar goede dag.’

This entry was posted in Buitenland, Cultuur, Engels, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *