5P naar All-Tech Manufacturing

Klik om te vergroten!

Op maandag 9 oktober brachten we met onze klas een bezoek aan de firma All-Tech Manufacturing. Dit is een metaalverwerkend bedrijf uit Herentals.
Aan de hand van dit bedrijfsbezoek maakten we kennis met de elektrische voorzieningen die noodzakelijk zijn voor een bedrijf. Het doel van dit bezoek was een beter inzicht te krijgen in de structuur van een KMO op het vlak van elektriciteit
We zagen hoe machines aangestuurd worden, hoe de elektrische energieverdeling in het bedrijf gebeurt, en ook welke nutsvoorzieningen nodig zijn.
Bij de machines herkenden we sturingen die we zelf in de lessen reeds tegenkwamen maar we zagen ook de meest moderne sturingen met PLC’s, servosystemen en frequentieregelaars.
Naast de machineruimte was er ook een sanitair gedeelte waar gebruik gemaakt werd van regenwaterrecuperatie, een wasplaats en een keuken, allemaal met hun eigen voorzieningen. In de burelen zijn de pc’s allemaal verbonden via een netwerk.
Het is wel duidelijk dat de elektriciteit in een bedrijf niet enkel bestaat uit stopcontacten en machines alleen.
Het was een leerzame dag

Nick V 5P

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Economie, Engineering, Excursie, Technologie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *