Codefever in DIA

Klik om het album te bekijken (6 foto’s).

Op zaterdagmorgen 23 september gingen in de lokalen van onze school de programmeerlessen van CODEFEVER van start. Een 40-tal digikids tussen 9 en 15 jaar leren er programmeren. Vooraleer ze echt aan de slag konden op de computer, moesten ze eerst een ‘domme robot-mens’ de exacte instructies geven zodanig dat hij lekkere chocomelk maakte. Dit bleek niet altijd evident te zijn: de melk liep over en het poeder was niet gemengd! Wanneer ze de scripts in Skratch zullen formuleren zullen ze ook heel secuur en logisch moeten te werk gaan. Ondanks de zaterdagmorgen hadden de “bytebusters”, de “codekraks” en de “digiheroes” er zin in.

This entry was posted in Events, ICT, Technologie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *