Ondernemen & IT naar Oxfam

Op vrijdag 15 september gingen de leerlingen van het derde jaar Ondernemen & IT op bezoek bij de Oxfam-wereldwinkel.

Mevrouw Jeannine gaf uitleg over het ontstaan van Oxfam. Oxfam ontstond in 1942 in Oxford om voedselhulp te bieden aan Griekenland. Na de oorlog namen de activiteiten, en de hulpbehoevende landen, toe.
Alle Oxfam-wereldwinkels worden opengehouden door vrijwilligers.

Het doel van Oxfam is een rechtvaardige wereld zonder armoede en dat iedereen een eerlijk loon krijgt voor het werk dat hij/zij levert.

Aan de hand van producten uit hun assortiment en een grote wereldkaart toonde zij ons waar de producten vandaan komen. De grondstoffen komen vooral uit de streek rond de evenaar. Het assortiment is heel uitgebreid: rijst, choco, chips, koffie, postkaarten, handtassen, …

Op het einde van de uiteenzetting mochten we proeven. Het fruitsap en vooral de heerlijke chips vielen in de smaak .

Voor enkele leerlingen was dit de eerste kennismaking met de werking/winkel van Oxfam. Ik vermoed dat ze zeker nog eens een Oxfam winkel zullen bezoeken. Wij noteren alvast dat de week van de Fair Trade plaatsvindt van 4 tot 14 oktober.

MH

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Economie, Events, Excursie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *