Proclamatie 2017

Klik op de foto om het album te bekijken (93 foto’s).

Woensdagavond was voor 195 leerlingen van het zesde en zevende jaar een D-day. Tijdens een druk bijgewoonde afscheidsviering waren er getuigenissen van 2 leerlingen van de leerlingenraad (Cathérine Smets en Brent Sterckx). Hun fantastische herinneringen aan uitwisselingen en menselijke ervaringen kwamen diep uit het hart. Ook de voorzitter van de ouderraad (Jos Hensen) nam afscheid. Leerkracht godsdienst Evelien Verlinden wenste de leerlingen succes in hun verdere leven. Ze benadrukte dat alle leerkrachten kennis maar ook waarden hebben willen meegeven: beiden zijn belangrijk voor een gelukkig en boeiend leven. Iedereen gretig uit naar de super-PPT met originele klasfoto’s waarvan een bijzonder ludieke compilatie werd gemaakt.  Amber Goris maakte iedereen stil door haar prachtige pianospel. Omdat deze jongens en meisjes nu oud-leerlingen worden kwam de oproep van Ben Tirions, voorzitter van OUDIA, op het juiste moment. Nog meer smaakte het publiek de slotzin van directeur Jos Smeets: “de school tracteert”. Het ‘hoedjesmoment’ vormde een vreugdevolle apotheose van de avond. Ouders namen tientallen foto’s van hun oogappel met de afstudeerbaret.
Nadat de leerlingen van hun klastitularis het diploma in ontvangst namen, kon iedereen genieten van een lekkere receptie en een fijne babbel.

Het was een avond om niet te vergeten. Verschillende leerlingen namen met weemoed afscheid, maar zijn ook klaar voor een nieuwe uitdaging in hun leven.

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *