3N op bezoek bij Heylen NV

Klik op de foto om het album te bekijken (12 foto’s).

Een brug tussen onderwijs en bedrijfswereld slaan is erg belangrijk. Daarom gingen de leerlingen van het derde jaar Mechanische Technieken de voorbije weken op bedrijfsbezoek bij Heylen NV te Aarschot. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoog technische kleine mechanische onderdelen en heeft maar liefst een CNC-draaibank met aangedreven gereedschappen, 8 CNC-freesmachines, 2 draadvonkmachines, 1 zinkvonkmachine, 2 profiel slijpmachines en 3 conventionele freesmachines in de productiehal staan.

Julien Heylen, de bedrijfsleider, leidde de leerlingen in zijn bedrijf rond en gaf hen heel wat uitleg en een antwoord op heel wat vragen.

Onze leerlingen konden met eigen ogen vaststellen hoe de leerstof die ze nu reeds op school opdoen (tijdens zowel theorie- als praktijklessen), concreet toegepast wordt.

Het geeft hen een concreet beeld van wat bepaalde jobs in de sector mechanica inhouden. Ze krijgen ook een idee van de andere beroepsmogelijkheden die de studierichting die ze gekozen hebben, biedt. De sector biedt immers een waaier aan jobmogelijkheden aan. Het helpt hen eveneens bij het maken van een nog meer specifieke studiekeuze naar de derde graad toe.

Met dit bezoek ontstond er een concrete link tussen de school en het bedrijf. De leerlingen waren erg onder de indruk van wat ze te horen en te zien gekregen hebben. Het bedrijfsbezoek resulteerde zeker en vast in extra motivatie en enthousiasme bij de leerlingen tijdens de lessen op school. Ook de leerkracht mechanica de heer Dehond en Julien Heylen waren heel tevreden over dit initiatief. Het bedrijfsbezoek was dan ook een echt succes.

This entry was posted in Binnenland, Engineering, Events, Excursie, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *